Баба даде 10 хиляди лева на ало измамник. 73-годишна жена

...
 
Баба даде 10 хиляди лева на ало измамник. 73-годишна жена
Коментари Харесай

За пореден път! Баба даде 10 хиляди лева на ало измамник

 

Баба даде 10 хиляди лв. на ало лъжец. 73-годишна жена от град Благоевград е въведена в подвеждане от непознато за нея лице, което по телефона се е показало за полицейски чиновник и изискал парична сума, като подпомагане за залавяне на телефонни измамници. Това оповестиха от ОДМВР- Благоевград. 

Приблизителната стойност на нанесената вреда е към 10 000 лв.. За случая е известена РП-Благоевград. Работата продължава.

Поредна жертва на ало-измама хвърли пари през балкона, напомня SafeNews. Полицията в Бургас задържа 22-годишен мъж от Габрово, за телефонна машинация.  На 19 януари 87-годишна жена, която била обект на закононарушението, хвърлила през терасата на жилището си торбичка с 2 500 лева

Тя била подведена по класическия механизъм “спешна интервенция на непосредствен родственик, потърпевш след претърпяна акцидент ”. Задържаният мъж в действителност се оказал пощальон. Той трябвало да вземе парите от старата жена и да ги занесе навътре в страната, с цел да ги съобщи на ръководителите на лъжливата скица.

Престъплението е осъществено по класическата скица

87-годишната жена получава позвъняване на 19 януари на стационарния си телефон. Мъж, който се показал за професор лекар, ѝ споделил, че щерка ѝ е потърпевша при злополука и има потребност от незабавна интервенция на двата крайници.

В същото време в телефонната слушалка се чул и женски глас, който, плачейки, ѝ се моли да даде пари за интервенцията. Първоначално са поискани 6000 лв.. Тя обаче не е имала толкоз. Успяла е да събере 2500 лв., които по инструкции е трябвало да спусне през терасата на човек, който да ги занесе за интервенцията.

По думите му излъганата съумяла да види лицето на мъжа и по-късно да даде изложение на полицията.

Източник: Фокус

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР